EasyAds с пълна интеграция с Google Analytics


Искате пълна прозрачност за вашата интернет реклама? Искате да знаете как се представя всеки един ваш банер или каре в мрежата на EasyAds?

Вече имате пълната информация за вашите реклами с пълната интеграция на платформата за онлайн реклама EasyAds и Google Analytics.След като изградихме нашия модул за лесно тагване на кампании в платформата и Cost Data Import на данните в Google Analytics с няколко клика, решихме, че можем да ви предоставим оше по-богата статистика, която да ви помогне при анализа на рекламните ви кампании и да ви даде крила да оптимизирате всяка една стъпка от тяхното реализиране.

Вече можете да проследите как се представя всеки един банер или каре във вашите кампании с разработения от нас параметър _adunit_. Именно чрез него можете да видите в кой точно сайт се е показвал всеки един рекламен елемент, колко пъти (импресии), колко е бил интересен за потребителите (CTR), колко клика е получил (Clicks) и какъв трафик е генерирал на вашия сайт - Visits, % New Visits, Bounce Rate, Time on Site и други.

И тъй като неслучайно нашата платформа се казва EasyAds, всичко става изключително лесно - всъщност дори автоматично. Когато създадете своята кампания в платформата, този параметър е вече предложен по подразбиране в набора от utm-параметри за кампанията. Той автоматично ще ви показва вида на рекламата ( банер или текстово каре ), размера на банера и ID-то (уникалния идентификатор в платформата) на рекламния елемент. Нужно е само да закачите готовия комплект етикети към линковете на вашите банери или карета в момента, в който ги създавате/качвате в платформата като просто ги копирате в полето Линк след адреса на целевата страница.


Можете да промените съдържанието в полето utm_campaign= , за да отговаря на вашите нужди от бутона "Analytics" под името на кампанията, за да асоциирате посещенията и статистиката с правилната кампания при отчитането й.

За да се възползвате от пълния потенциал на тази функционалност и да виждате статистика за показванията, кликаемостта и изразходената сума във вашия Google Analytics акаунт е нужно да активирате Cost Data Import-а към съответната кампания.
Можете да се запознаете с подробните инструкции как да осъществите тази връзка в подробната ни статия, а ако срещнете затруднения винаги можете да ни потърсите на телефон 0888 181655 и на нашия email: ekip@easyads.bg

Поздрави,
Екипът на EasyAds

Автор: Дечко Стефанов