EasyAds Postitial формат според добрите практики2018-та година започна с промени в рекламните формати. Изскачащите банери (Pop Up), които до скоро се срещаха на множество места вече не са приемлив формат за реклама. Coalition for Better Ads, в която участват множество частни компании, асоциации и фондации, се опитва да дефинира кои рекламни формати са удачни и приемливи и кои не. Идеята на цялото начинание е да се стандартизира и подобри потребителското преживяване на медийните сайтове. Общото мнение е, че именно агресивните и интрузивни формати са причината за увеличаването на процента на потребителите с AdBlock. Все по-голямото блокиране на реклами е сериозен проблем за медийните проекти, които разчитат основно на рекламни приходи за финансирането си. С тези си усилия Coalition for Better Ads твърди, че работи в посока подобряване на интернет средата и уравновесяване на ситуацията, което би трябвало да доведе и до намаление на потребителите с AdBlocker.

Именно в контекста на тази ситуация, ние от EasyAds създадохме рекламен формат, който е съобразен изцяло с правилата и препоръките на коалицията. Създадохме Postitial формат, който се активира само след клик на потребителя на линк в сайта и то само от време на време, а не на всеки клик. Рекламата се зарежда преди потребителят да е напуснал текущата страница и в момента, в който натисне бутона Продължи, той бива прехвърлен към целевата страница на линка. По този начин потребителят не бива прекъсван докато чете дадена статия например, а вижда рекламата само при негова интеракция със сайта. Това е много важно и за вниманието му, защото кликайки, читателят наблюдава с интерес и очакване страницата, която се зарежда.

Вижте демо на формата съответно за десктоп и за мобайл. Не забравяйте да кликнете върху снимката или бутона в текста.

Postitial Video

  • Голяма видимост
  • Autoplay функция и Embed Youtube Video
  • Отчетност за гледанията на видеото
  • Висока ангажираност
  • Видеото започва без звук
  • Разширявате обхвата извън платформите за видео споделяне и ТВ сайтовете
Вижте Desktop демоВижте Mobile демо


Всички банери могат да бъдат създадени по наши образци от нашия екип и така изразходвате 0% от бюджета си за създаването на банерите. Разбира се, ако държите да направите своите банери уникални и оформени по много по-различен начин от нашите предложения, можете да създадете своите криейтиви и да ни ги изпратите. За целта обаче трябва да се придържате към нашите Изисквания за изработка на реклами.

Не се колебайте да се обърнете към нас за повече информация и съдействие:
Mail: ekip@easyads.bg
Тел: 0888 181655 / 02 4266959