Банер-анкетата и сегментирането като част от маркетинг комуникацията
В EasyAds се стремим винаги да използваме максимума от възможностите, които ни дава интернет средата. Именно затова създаваме за нашите клиенти уникални персонализирани HTML5 криейтиви, които да разширяват възможностите за комуникация с потребителите.

Един от любимите ни примери за такъв криейтив е банер-анкетата. Може да бъде създадена в най-различни варианти в зависимост от бизнеса и нуждите. Може да съдържа само един или няколко въпроса. Избирането на правилната идея за анкета ще ви помогне във всяка една стъпка от потребителската пътека - от представянето на бранда пред нови клиенти, през информиране за нова услуга или продукт, до искане на обратна връзка след покупка. В тази статия ще разгледаме някои от предимствата, които форматът предоставя и как може да стане успешна част от маркетинг комуникацията ви.

Как да я ползваме?


В общия случай има две ситуации, в които използването на банер-анкeта като криейтив решение е особено успешен подход:
 • Маркетинг проучване - то ви позволява да разберете мнението на аудиторията на дадена тема, без те да виждат рекламно послание в началото. По-скоро има за цел да ви предостави ценна информация за настроенията и нагласите на онлайн потребителите и след това да вземете решение как вашият бранд да комуникира онлайн на база събраните данни и върху какви продукти/услуги да се съсредоточи.

 • Метод за персонализация и сегментация на аудиторията - често аудиторията ни има различен вкус, мотиватор и ценности и е важно да можем да говорим на езика на потребителите ни. Именно в тази ситуация анкетата играе ключова роля за рекламната ви активност - сегментирайте потребителите на база тяхното мнение и отговори. С технологията на EasyAds можете да създадете конкретни аудитории от потребители реагирали на вашите банери и да персонализирате последващата комуникация с тях. Сегментацията на аудиторията оптимизира и подобрява комуникацията и резултатите от рекламата. Убедете се сами! Потърсете ни за повече информация и съдействие за вашата бъдеща кампания.

3 причини да изберете банер-анкета


Ако се чудите как банер-анкетата може да подпомогне вашата рекламна активност, ето няколко примери за успешни практики:
 1. Увеличавате познаваемостта си

  Дори най-обикновени въпроси, свързани с продуктите или услугите ви, печелят вниманието на онлайн потребителите и ги ангажират с бранда ви. Често забавни или тривиални въпроси на полулярни теми или такива свързания с личния им живот успешно предизвикват реакция от потребителите. Веднъж привлечено, вниманието на потребителите се фокусира в интеракцията с анкетата и това е моментът, в който вашият бранд заема централно място пред очите на потребителите. Именно затова този формат е много ефектен.

 2. Опознавате аудиторията си и получавате ценна обратна връзка

  Анкетата е перфектният начин да научите мнението на вашите текущи и бъдещи клиенти. Няма как да създадете добра маркетинг стратегия без да познавате своята таргет аудитория. Именно затова анкетата е добра първа стъпка в комуникацията ви. Подберете въпроси, които да ви дадат правилна представа за вкуса или интересите на потребителите ви. След това използвайте тази информация да подобрите рекламната си активност или дори продукт/услуга. Допълнително, може да искате обратна връзка от клиентите си и да научите къде самите те очакват подобрение от ваша страна.

 3. Данните от анкетата водят до персонализация

  EasyAds ви предоставя изключителна технология, с която може да проследявате всички интеракции и съответно да разделяте потребителите в отделни аудитории на база техния отговор. Тази информация е много ценна, тъй като може да се използва в ремаркетинг кампании, за да се персонализира комуникацията с аудиторията с конкретен продукт или предложение в нейн интерес. Всички данни от реализирани кампании през платформата на EasyAds се съхраняват и могат да се използват във всяка следваща рекламна стратегия.


Готови ли сте да разбере повече за аудиторията си и да персонализирате още по-добре вашите рекламни кампании?
Свържете се с нашия екип още сега!